top of page

A kezeléseim tudományos háttere

peelingek.png
peelingek-2.png
peelingek-3.png

Mikrotűs Kezelések  

Kollagén stimuláció tudományosan alátámasztott módon

Ebben a cikkben szeretném bemutatni neked a mikrotűs kezelések izgalmas, tudományos vonatkozásait, valamint azokat a lenyűgöző hatásokat, amelyeket a bőr megújításában elérhetünk ezen eljárások segítségével.

 

Mit várhatsz a mikrotűs kezelésektől?

Az ilyen kezelések hatékonyan serkentik a kollagén termelődést, javítják a bőr textúráját és növelik a bőr teltségét. Ezenkívül az orvosi tisztaságú hatóanyagok bejuttatása révén jelentősen növelik a bőr hidratáltságát, segítve az aknés hegek, finom vonalak és ráncok kezelését, valamint elősegítve a bőr feszességének növelését és egyenletes bőrtónus kialakítását.

Mi történik a kezelés során?

A mikrotűs kezelések a bőr regenerációjának és megújulásának eszközei, melyek során speciális tűs eszköz, esetemben dermapen használatával, megsértjük a bőrt irányított mélységben. Ezek az orvosi sterilitású tűk behatolnak a bőrbe (általában 0,25 mm-től 2 mm-ig), célzottan serkentve a kollagén termelését és jelentősen javítva a bőr minőségét. 

Ezenkívül lehetőség van különböző hatóanyagok bejuttatására a bőrbe az általuk létrehozott mikrocsatornákon keresztül, fokozva ezzel a kezelés hatékonyságát. A kezelés során a hatóanyagok felszívódása 40x hatékonyabban történik meg a sima felszíni felkenéshez képest. Fontos kiemelni, hogy ezek a mikrocsatornák idővel önmaguktól záródnak.

 

Mi történik a bőrben?

Az eljárás alapvetően az emberi bőr természetes regenerációs folyamatát használja ki. A kezelés során a fibroblaszt nevű sejtek kollagén és elasztin termelése jelentősen megnő, ami a bőr fiatalos és egészséges megjelenését eredményezi. A mikrotűs kezelés során az apró tűszúrások mikrotraumát okoznak a bőrben. Ennek eredményeként több fontos dolog történik:

 1. Kollagén Stimuláció: A bőr reagálva a sérülésekre elindítja a kollagén termelését. A kollagén egy fehérje, amely a bőr feszességéért felelős. A tűzés stimulálja a kollagénsejteket (fibroblasztokat), hogy több kollagént állítsanak elő, ami javítja a bőr textúráját és teltebbé teszi azt.

 2. Hatékonyabb Hatóanyagbevitel: A tűzések nyomán létrejövő mikrocsatornák lehetővé teszik a bőr mélyebb rétegeibe történő hatóanyagbevitelt. Ezáltal a bőr könnyebben felszívja a használt kozmetikumokat és termékeket, növelve azok hatékonyságát.

 3. Nő a bőr hidratáltsága: A bőr mikrotraumája a szervezet természetes gyógyulási folyamatát indítja el. Ennek része a bőr hidratáltságának javítása, amely fontos a bőr egészségéhez és ragyogásához.

 4. Rugalmasabb Bőr: A mikrotűs kezelések stimulálják az elasztin termelését is, ami az bőr rugalmasságáért felelős. Ennek eredményeként a bőr feszesebbé és fiatalosabbá válik.

 

Ezek a folyamatok együttesen segítik a bőrt fiatalosabbá, egészségesebbé és szebbé tenni, valamint hatékonyabban kezelni a különböző bőrproblémákat

 

Kutatások

A tudományos kutatások is alátámasztják a mikrotűs kezelések hatékonyságát. Például, egy megfigyeléses vizsgálatban, ahol 120 emberen végeztek mikrotűs kezelést, különböző méretű hegek kezelésére, az eredmények azt mutatták, hogy a páciensek hegei átlagosan már 2,5 kezelés után legalább 50 százalékkal javultak. 

Egy másik tanulmányban, ahol 480 páciens retrospektív elemzése történt, Németországban, a páciensek átlagosan 60-80 százalékkal jobbra értékelték a bőrüket a kezelés után, mint előtte. Szövettani vizsgálatok is megerősítették, hogy a kollagén és elasztin szintje a résztvevőknek  szignifikánsan megnőtt. 

A fenti eredmények és az esztétikai szakemberek beszámolói, tapasztalatai alapján a mikrotűs kezelés hatékony, elismert módszer a bőr minőségének javítására és a fiatalos megjelenés visszaszerzésére. Ezen túlmenően, ezek az eljárások minimális kockázatot és gyors regenerációs időt kínálnak, így méltán válnak egyre népszerűbbé azok körében, akik szeretnék a bőrüket tudományosan alátámasztott módon frissíteni és megújítani. 

források:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18349665/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31985622/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5556180/

Face Scrub

Peelingek

A fiatalos és egészséges bőr (egyik) titka

A bőr peelingezése vagy hámlasztása, egy ősi szépségápolási eljárás, amely ma a modern kozmetológiában is kulcsfontosságú. A peeling eljárás célja, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket, fokozza a bőr megújulását, és elősegítse a bőr egészséges kinézetét. Hatékonyan kezelhetőek a bőr színbeli és felszínbeli egyenetlenségei. 

Bizonyított eljárás, szakértő kezében biztonságos és nagyon hatékony a bőr megújítására.


Hogyan Működik?

A peelingezés során a bőr felső, elhalt sejteket tartalmazó rétege eltávolításra kerül, ami serkenti a bőr alatti rétegek megújulását. Ez elősegíti a kollagén termelését, ami feszesebbé és rugalmasabbá teszi a bőrt.

Milyen hatások várhatóak a peeling kezelés után?

 • Ráncok csökkentése: A peeling segíthet a finom vonalak és ráncok mélységének csökkentésében.

 • Egyenletesebb bőrtónus: Segíthet eltávolítani a pigmentfoltokat, egyenletesebb bőrszínt és bőrfelszínt eredményezve.

 • Akne kezelése: Különösen a kémiai peeling hatékony lehet az aknés bőr kezelésében.

 • Pórusok tisztítása: Segít megszabadulni az eltömődött pórusoktól, csökkentve a mitesszerek kialakulásának esélyét.

Otthoni vs. Professzionális Peeling

 • Otthoni Peeling: Gyengédebb és biztonságosabb az otthoni használatra. Fontos azonban, hogy kövessük a termék utasításait és ne használjuk túl gyakran.

 • Professzionális Peeling: Intenzívebb, és gyakran erősebb hatóanyagokat tartalmaz. Ezt csak képzett szakemberek végezhetik.

 

A Peeling Típusai

Fizikai Peeling: Finom szemcsés termékeket tartalmaz, amelyek fizikailag távolítják el az elhalt hámsejteket.

Kémiai Peeling: Savakat használ a bőr felső rétegének eltávolítására.

AHA savak: 

Az AHA, vagyis az alfa-hidroxi savak, vízben oldódó savak, amelyeket gyakran használnak kozmetikai és bőrápolási termékekben a bőr finomítására és a bőr textúrájának javítására. Az AHA-savak különböző forrásokból származnak, és különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Az alábbiakban felsorolok néhány gyakori típust:

 • Glikolsav: A cukornádból származó glikolsav az egyik leggyakrabban használt AHA. Kis molekula mérete miatt mélyen behatol a bőrbe, hatékonyan segítve az elhalt bőrsejtek eltávolítását, ami simább, ragyogóbb bőrfelszínt eredményez.

 • Tejsav: A tejsavat tejtermékekből nyerik, és nagyobb molekula mérete miatt kisebb az irritáció kockázata, mint a glikolsavnak. Kiválóan alkalmas érzékenyebb bőrre, és hidratáló tulajdonságokkal is rendelkezik.

 • Citromsav: A citromsav citrusfélékből származik, és gyakran használják antioxidánsként a bőrápolási termékekben. Segíthet a bőr pH-értékének szabályozásában és fokozza a bőr ragyogását.

 • Almasav: Az almasavat almákból és egyéb gyümölcsökből nyerik. Gyengédebb AHA, amely segíthet a bőr hidratálásában és javíthatja annak textúráját.

 • Mandulasav: A mandula savat keserű mandulából állítják elő. Nagyobb molekula mérete miatt lassabban hatol be a bőrbe, ezért kevésbé irritáló, és különösen alkalmas érzékeny bőrre vagy olyan bőrproblémák kezelésére, mint az akne és a pigmentáció.

 • Tartaric Acid: A tartársavat szőlőből nyerik, és gyakran használják kombinációban más AHA-kkal a bőr textúrájának javítására és a bőr ragyogásának fokozására.

Az AHA-kat számos bőrápolási termékben találhatjuk meg, beleértve arctisztítókat, tonikokat, szérumokat és hidratáló krémeket. Fontos azonban tudni, hogy az AHA-k használata fokozhatja a bőr UV-sugárzással szembeni érzékenységét, így napvédő használata nélkülözhetetlen, ha ilyen termékeket alkalmazunk.

BHA savak:

A BHA, vagyis a béta-hidroxi savak, zsírban oldódó vegyületek, amelyeket gyakran alkalmaznak bőrápolási termékekben, különösen az aknéval küzdő vagy zsíros bőrű emberek számára. A BHA-savak képesek mélyebben behatolni a pórusokba, segítve azok tisztítását és az elhalt bőrsejtek eltávolítását. A legismertebb  BHA típus:

 • Szalicilsav: Ez a leggyakoribb BHA típus, melyet gyakran használnak az aknés bőr kezelésére. A szalicilsav segíti a pórusok tisztítását, csökkenti a gyulladást és elősegíti az elhalt bőrsejtek eltávolítását.

A BHA-k, hasonlóan az AHA-khoz, segíthetnek a bőr textúrájának javításában és a pórusok tisztításában, de különösen hatékonyak a zsíros bőr és az akne kezelésében. Mivel a BHA-k zsírban oldódnak, mélyebben hatolnak be a bőrbe, különösen a zsíros területeken, így hatékonyabbak lehetnek a mélyebb pórusok tisztításában és a bőrproblémák kezelésében.

Fontos megjegyezni, hogy a BHA-k használata, akárcsak az AHA-ké, növelheti a bőr érzékenységét a napfényre, így a napvédő használata elengedhetetlen, ha ilyen típusú termékeket alkalmazunk.

PHA savak:

A PHA, vagyis a poli-hidroxi savak, egy újabb generációs bőrápolási összetevőket jelentenek, amelyek hasonlóan működnek, mint az AHA-k (alfa-hidroxi savak) és a BHA-k (béta-hidroxi savak), de kíméletesebbek és kevésbé irritálóak a bőrre nézve. A PHA-savak vízben oldódó, nagy molekulájú savak, amelyek lassabban hatolnak be a bőrbe, ezáltal csökkentve a bőrirritáció és az érzékenység kockázatát.

Néhány gyakori PHA típus:

 • Gluconolactone: Egy antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező sav, amely gyengéden hámlasztja a bőrt, miközben hidratál és segít megvédeni a bőrt a káros környezeti hatásoktól.

 • Lactobionic Acid: Egy antioxidáns, amely gyengéden hámlaszt, hidratál, és segíthet a bőr védő gátjának megerősítésében.

 • Galactose: Egy kevésbé ismert PHA, amely segíthet a bőr regenerálásában és hidratálásában.

Trichloroecetsav (TCA): Ez a sav mélyebben hatol a bőrbe, és alkalmas mélyebb ráncok, sötétebb pigmentációs foltok és néhány típusú hegek kezelésére. A TCA peeling gyakran igényel több napos gyógyulási időszakot.

Fenolsav: A legerősebb kémiai peeling, amely a bőr mély rétegeit célozza meg. A fenolsavas peelinget súlyos bőrproblémákra, például mély ráncokra és súlyos napkárosodásra használják. Ez a típusú peeling hosszabb gyógyulási időt és szigorúbb utókezelést igényel.

Enzimatikus Peeling: Enzimek segítségével oldja fel az elhalt bőrsejteket, gyengédebb alternatíva a kémiai peelinghez.

 

Figyelmeztetések és Mellékhatások

 • Bőrirritáció: Különösen az érzékeny bőrűeknél okozhat irritációt vagy bőrpírt.

 • Napvédelem: A kezelés

után a bőr érzékenyebbé válik a napfényre, így fontos a megfelelő napvédelem használata.

 • Allergiás reakciók: Ritkán, de előfordulhatnak allergiás reakciók a használt termékek összetevőire.

Miért az Image Skincare peelingjeit válaszd?

Az Image Skincare peelingjei egyedülállónak számítanak több okból is:

 • Innovatív Formula: Az Image Skincare a legújabb kutatásokra és technológiákra támaszkodik a termékek fejlesztése során. Ez magában foglalja a különböző savak (AHA, BHA, PHA) és egyéb aktív összetevők, például antioxidánsok, növényi kivonatok és vitaminok kombinációját, amelyek együttműködnek a bőr javítására és megújítására.

 • Bőrtípusra Szabott Megoldások: Az Image Skincare termékek széles választékát kínálják, amelyek különböző bőrproblémákra és bőrtípusokra szabottak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kezelést.

 • Kíméletes, mégis Hatékony: Az Image Skincare peelingjei ismertek kíméletes, mégis hatékony formuláikról. Azok számára, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek vagy újak a kémiai peelingek világában, az Image Skincare gyengéd, de hatásos alternatívát kínál.

 • Professzionális Minőség: Az Image Skincare termékeket gyakran használják szépségszalonokban és bőrápolási klinikákon, ami bizonyítja professzionális minőségüket. A márka elkötelezett az egészségügyi szakemberekkel való együttműködés mellett, hogy biztosítsa a legmagasabb szintű bőrápolást.

 • Egészség és Környezettudatosság: Az Image Skincare termékeket úgy tervezték, hogy egészségesek és biztonságosak legyenek a felhasználók számára. A márka figyelmet fordít a fenntarthatóságra, és gyakran használ természetes összetevőket, miközben kerüli a káros vagy kérdéses összetevőket.

 • Tudomány és Természet Egyensúlya: Az Image Skincare filozófiája az, hogy a legjobb eredményeket a tudományos innováció és a természetes összetevők egyensúlyának kombinálásával lehet elérni. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2921757/

bottom of page